W ramach nagrody III stopnia w programie Przygotujmy Lepszy Świat pracownicy obsługujący naszą szkolną stołówkę odbyli szkolenie dotyczące zdrowego odżywiania, które przeprowadził Piotr Murawski – Szef Kuchni marki Knorr. Karierę zawodową rozpoczął w restauracji Gessler, przez 17 lat pracował dla sieci hoteli Marriott. Zdobywał doświadczenia w wielu miejscach na świecie m.in. w Stuttgarcie, Monachium, Kassel, Lizbonie, Zurychu i Tbilisi. Poznał różnorodność i bogactwo wielu kultur. Pan Piotr jest laureatem wielu nagród kulinarnych, między innymi I miejsca w Mistrzostwach Polski w Grillowaniu w 2003 roku. Dla Unilever pracuje od 5 lat, tworząc produkty Knorr. W trakcie szkolenia kucharz Knorr i Unilever Food Solutions, przygotował dania kuchni roślinnej, które można wprowadzić do szkolnego menu. W spotkaniu uczestniczyła także dietetyczka z ProVeg Polska, która przedstawiła gotowe rozwiązania dotyczące prawidłowego komponowania wartościowych i smacznych posiłków. Odżywianie to coś więcej niż zwykła potrzeba fizjologiczna organizmu. By mieć więcej energii, żyć zdrowiej oraz przygotować swoje ciało do realizacji zadań, które spadają na nas każdego dnia, pamiętać musimy o odpowiedniej diecie.